Dojrzałe banany ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C (po 15 minutach odwrócić na drugą stronę).
Po upieczeniu banana przełożyć na talerz. Skórkę naciąć i rozchylić. Do środka wlać trochę likieru kawowego. Nałożyć gałkę lodów. Posypać pokrojonymi orzechami nerkowca i czekoladą. Udekorować miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Jajka na... słodko? Czemu nie!
Do tego deseru nie potrzeba piekarnika;-)
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...