/ Przepisy / Granola z bananem i jogurtem

Opis przygotowania

Płatki i otręby wsypać do miski. Dodać siemię lniane, uprażone płatki migdałów, prażony sezam, suszone wiśnie i prażony słonecznik. Wlać miód. Wycisnąć sok z cytryny. Wymieszać i przełożyć na wyścieloną papierem blachę piekarnikową. Piec przez 20-30 minut w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu wystudzić i przełożyć do słoika. Podawać z jogurtem i bananem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 328
Ewa gotuje - odc. nr 328

Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....

 

Podobne przepisy

Babeczki z wisienką

Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Tiramisu w pucharku

Żółtka wybić do miski. Dodać cukier...

Rolada waflowa z bakaliami

Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...

Wróć do listy przepisów