Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podgrzewać cały czas mieszając (przez 2-3 minuty).
Na dnie foremki ułożyć herbatniki (liczba paczek zależy od wielkości blaszki). Zalać gorącą masą i ułożyć drugą warstwę herbatników.
Polać gotową polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą. Odstawić do wystudzenia.
Ciasto można jeść po mniej więcej 2 godzinach, jednak najlepiej smakuje na drugi dzień - gdy herbatniki zmiękną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Dzieciaki uwielbiają takie wypieki!