Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - na przemian. Na samym końcu podzielić ciasto na dwie połowy, do części wmieszać kokos, do drugiej części mak. Przelać do foremek natłuszczonych masłem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180 st. C przez około 40 minut. Posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz gotuje tradycyjną wielkanocną zupę chrzanówkę lub, jak mówią...
Z kakao i orzechami włoskimi...
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...