Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.
Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubitą ze szczyptą soli. Piec w formie z kominkiem (średnica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Sobotę Wielkanocną Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. Mąkę ...