Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka z czerwonym winem

Opis przygotowania

Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszyst± masę. Stopniowo dodać po jednym żółtku. M±kę i proszek do pieczenia przesiać do ciasta. Dodać pozostałe składniki.

Na końcu delikatnie wmieszać pianę z białek, ubit± ze szczypt± soli. Piec w formie z kominkiem (¶rednica 28 cm), w temp. 170 st. C przez 60-70 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 97
Ewa gotuje - odc. nr 97

W Sobotę Wielkanocn± Ewa Wachowicz zaprosi na tradycyjne polskie potrawy....

 

Podobne przepisy

Alfarojes

M±kę posiekać z masłem i proszkiem do pieczenia...

Ciasteczka lizaki

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazur±;-)

Szybkie ciasto z owocami

Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...

Wróć do listy przepisów