/ Przepisy / Ucierane z owocami leśnymi

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Zmiksować z cukrem i cukrem trzcinowym. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Wsypać mąkę i mąkę kokosową. Wlać wodę i olej. Dobrze wymieszać mikserem.

Przełożyć do prostokątnej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Ciasto wyrównać, a na wierzchu ułożyć jeżyny i borówki.

Piec przez ok. 1 godzinę w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem. W razie potrzeby zostawić jeszcze w piecu na 5-10 minut.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 310
Ewa gotuje - odc. nr 310

Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....

 

Podobne przepisy

Szneki z glancem

Wypiek z Poznania;-)

Ciasto z masą ananasową

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Dodać mąkę przesianą z pros ...

Ciasto czekoladowe z żurawiną

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...

Migdałowa babka winna

Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę...

Wróć do listy przepisów