Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na mniej więcej godzinę. Zabejcowane kawałki kurczaka finezyjnie nabić na drewniane patyczki (uwaga: patyczki trzeba wcześniej namoczyć w wodzie, w przeciwnym razie mogą spalić się podczas pieczenia). Upiec na grillu. Podawać z sosem remouladen i warzywami z rusztu, np. pomidorem - warzywo wystarczy przekroić na pół, oprószyć przyprawami i opiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Im cieplej za oknem, tym chętniej jemy na świeżym powietrzu – długi...
Z kurkami!
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
Kluski z twarogu okraszone masłem szałwiowym;-)
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...