Ewa / Przepisy / Szaszłyki z kurczaka w curry

Opis przygotowania

Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na mniej więcej godzinę. Zabejcowane kawałki kurczaka finezyjnie nabić na drewniane patyczki (uwaga: patyczki trzeba wcześniej namoczyć w wodzie, w przeciwnym razie mogą spalić się podczas pieczenia). Upiec na grillu. Podawać z sosem remouladen i warzywami z rusztu, np. pomidorem - warzywo wystarczy przekroić na pół, oprószyć przyprawami i opiec na grillu.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 500 g - piersi z kurczaka
  • oliwa do natluszczenia rusztu
  • Dodatki
  • 1 - pomidor
  • bazylia suszona
  • oregano suszone
  • sól
  • pieprz
  • Marynata
  • 1 szklanka - gęstego jogurtu
  • 2 łyżki - curry
  • 2 łyżki - świeżego imbiru
  • ½ łyżeczki - pieprzu cayenne
  • ½ łyżeczki - gałki muszkatołowa
  • 3 łyżki - miodu
  • sól
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 99

Im cieplej za oknem, tym chętniej jemy na świeżym powietrzu – długi...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów