Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki z indyczej piersi

Opis przygotowania

Przygotować marynatę. W miseczce wymieszać olej, ocet i sos sojowy. Dodać paprykę, sól, cukier, czosnek przeci¶nięty przez praskę oraz roztarte w dłoniach zioła.

Pier¶ indycz± pokroić na paseczki. Włożyć do naczynia z marynat±. Wymieszać – tak, by mięso pokryło się bejc±. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Po tym czasie mięso finezyjnie nabić na patyczki do szaszłyków (uprzednio warto namoczyć je w wodzie). Upiec na ruszcie. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 220
Ewa gotuje - odc. nr 220

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprasza na premierowe odcinki. Tym razem pokaże,...

 

Podobne przepisy

Sztuka mięsa w sosie chrzanowym

Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...

Kapsalony

Przysmak z Holandii!

Cielęcina w kurkach

Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać m±kę, wrzuci ...

Klops z indyka

Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów