Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki z tofu

Opis przygotowania

Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Dolać oliwę i ocet, dokładnie wymieszać.

Tofu pokroić na kawałki, nadziać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków - na przemian z grzybami. Ułożyć w płytkim naczyniu, polać marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny, obracać od czasu do czasu.

Piec ok. 6 minut na średnio rozgrzanym grillu (lub w piekarniku z grillem), smarując marynatą i często obracając.

Podawać na zieleninie, z połówkami pomidorków koktajlowych. Przybrać świeżymi ziołami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 28
Ewa gotuje - odc. nr 28

Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...

 

Podobne przepisy

Karp faszerowany grzybami

Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...

Indyk jak burger z batatem

Pieczony filet w bułce, czyli domowy, zdrowy fast food;-)

Podudzia kurczaka z kostką

Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...

Tagliatelle z marchewki

Makaron... warzywny!

Wróć do listy przepisów