/ Przepisy / Schab i pieczarki z rusztu

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry (można lekko rozbić, lecz nie jest to konieczne). Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokryć musztardą wymieszaną z olejem, octem jabłkowym, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Zamarynowaną karkówkę upiec na ruszcie. Podawać z ogórkami małosolnymi i grillowanymi pieczarkami.

Z grzybów usunąć ogonki, kapelusze umyć i osuszyć. Do każdego nałożyć nieco przeciśniętego przez praskę czosnku, uzupełnić masłem ziołowym. Upiec na ruszcie. Przed podaniem można dodatkowo posolić.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Pieczeń na Wielkanoc

Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)

Pieprzne steki

Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Wróć do listy przepisów