
Polędwiczkę umyć i osuszyć. Odciąć tłuszcz. Naszpikować obranym czosnkiem (jeśli ząbki są duże, można przekroić je wzdłuż na pół). Natrzeć solą i odstawić na godzinę.
Po tym czasie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zalać winem, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Mięso wyjąć z chłodziarki godzinę przed grillowaniem. Osuszyć. Natrzeć musztardą. Obtoczyć w panierce z cukru i pieprzu.
Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie.
Ogórki pokroić w cienkie plastry. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać. Warzywa wymieszać w misce wraz z olejem i miodem. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koniec lata to również zakończenie sezonu grillowego. W czasie ostatniej...
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...
Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...
Wersja klasyczna i w płatkach kukurydzianych...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...