Jabłka umyć, odciąć górną część z ogonkiem, środki wydrążyć. Żurawinę namoczyć w cydrze. Orzechy uprażyć, pozbawić skórki, posiekać.
Ser rozdrobnić widelcem. Wybić jajko, wlać śmietanę. Dorzucić orzechy i odsączoną żurawinę. Dokładnie wymieszać i nałożyć do wydrążonych jabłek. Przykryć odciętymi „kapeluszami“. Ułożyć na wyścielonej papierem blasze piekarnikowej i piec przez 20 minut w temp. 160 st. C.
Podawać z sosem. Jogurt posłodzić cukrem waniliowym. Przyprawić cynamonem. Wymieszać z cydrem, w którym moczyła się żurawina.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Koniec lata to również zakończenie sezonu grillowego. W czasie ostatniej...
Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...
Jabłka z miodem;-)
Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Przyg ...