/ Przepisy / Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Opis przygotowania

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego pojemnika.

Przygotować marynatę. W moździerzu rozgnieść czosnek i owoce jałowca. Wlać oliwę. Wymieszać. Dodać gin. Ponownie wymieszać. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę.

Marynatą pokryć mięso. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie grillować z obu stron na ruszcie – najlepiej na bloku solnym. Jeśli nie używamy bloku i mięso opiekamy na ruszcie, to trzeba je przed pieczeniem przyprawić solą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 248
Ewa gotuje - odc. nr 248

Ostatni przed wakacjami odcinek „Ewa gotuje” upłynie pod znakiem...

 

Podobne przepisy

Roladki z kurczaka

Pierś z kurczaka podzielić na kawałki, rozbić tłuczkiem...

Kurczak faszerowany wątróbką

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...

Udka kurczaka w sosie piwnym

Udka obsmażyć na oleju, np. ryżowym lub arachidowym...

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Wróć do listy przepisów