/ Przepisy / Sernik z jogurtu

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować i przełożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem i podpiec w temp. 180 st. C.

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Wsypać budyń. Dodać jogurty i delikatnie zmiksować. Dorzucić rodzynki (omączone, by nie opadły na dno). Wymieszać i nałożyć na wystudzone ciasto. Wyrównać.

Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.

Po upieczeniu zostawić na 30 minut w wyłączonym piekarniku. Gdy sernik wystygnie udekorować cukrem pudrem i plasterkami limonki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 499
Ewa gotuje - odc. nr 499

Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...

 

Podobne przepisy

Ciasteczka 3-kolorowe

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do d ...

Ciasteczka francuskie z borówkami

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...

Sernik z bezą orzechową

A do tego masa budyniowa;-)

Ciasto czekoladowe z fasoli

Bez grama mąki...

Wróć do listy przepisów