/ Przepisy / Krem z sałaty i szpinaku

Opis przygotowania

Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.

Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.

Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 450
Ewa gotuje - odc. nr 450

Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....

 

Podobne przepisy

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów