Z pancetty odciąć skórę, boczek pokroić w kostkę. Skórką natrzeć rozgrzewającą się patelnię. Gdy tłuszcz się wytopi dorzucić pancettę i usmażyć. Dodać drobno posiekaną cebulę.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przełożyć na patelnię z boczkiem i cebulą. Zetrzeć ser. Wlać chochlę gorącej wody z makaronu. Wymieszać. Posypać posiekaną pietruszki i od razu podawać. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem zobaczymy co zrobić na błyskawiczny obiad. Program zacznie się...
Mają delikatnie dymny posmak...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...