/ Przepisy / Gałuszki

Opis przygotowania

Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić.

Łyżką formować kluseczki i wrzucać na wrzątek.

Można ułatwić sobie pracę używając specjalnego urządzenia do gałuszek (wygląda jak cedzak z dość dużymi otworami).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 5
Ewa gotuje - odc. nr 5

Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...

 

Podobne przepisy

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Kurze paluszki w orzechach

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...

Jajecznica z ogniska

Zamiast kiełbasy na patyku;-)

Wróć do listy przepisów