/ Przepisy / Jajecznica z ogniska

Opis przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę, wytopić na patelni. Gdy zrobią się skwarki, dodać kurki i usmażyć. Jajka wybić do miski. Posolić i roztrzepać. Wlać trochę mleka, wymieszać, przelać na patelnię i usmażyć jajecznicę.

Podawać z posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 343
Ewa gotuje - odc. nr 343

W kolejnym odcinku Ewa zaprosi widzów na niezwykłą jajecznicę – nie...

 

Podobne przepisy

Pasztet grzybowy

Przystawka na wieczerzę wigilijną.

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Wróć do listy przepisów