Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa gołąbkowa

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku, wrzucić mięso i podsmażyć. Gdy zacznie się rumienić, dodać startą marchewkę i posiekaną cebulę oraz pokrojony w półplasterki kawałek pora. Wymieszać.

Po chwili wlać rosół. Przyprawić roztartym w dłoniach tymiankiem oraz słodką papryką. Wsypać ryż i gotować przez 10-15 minut.

Następnie dorzucić pokrojoną kapustę i gotować jeszcze przez kwadrans.

Po tym czasie dodać pokrojone pomidory z puszki (wraz z zalewą) oraz przecier. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 401
Ewa gotuje - odc. nr 401

Tym razem Ewa zajmie się dekonstrukcją tradycyjnych gołąbków! Zamiast farszu...

 

Podobne przepisy

Rosół z pierożkami

A pierożki z białą kiełbasą;-)

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Żurek na wędzonce

Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...

Zupa z soczewicy

Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...

Wróć do listy przepisów