Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić na plastry, wykroić gniazda nasienne (z każdego jabłka wychodzi 4-5 plastrów). Pokropić sokiem z cytryny - by owoce nie ściemniały. Obtoczyć z obu stron w cukrze z cynamonem. Ułożyć na folii do pieczenia.
Na każdy plaster jabłka dać połówkę brzoskwini (przeciętą stroną do góry). Do miejsca po pestce wlać odrobinę miodu, wrzucić 2-3 wiśnie i grillować ok. 15 minut, aż jabłka zmiękną a miód się skarmelizuje.
Podawać na ciepło. Dekorować świeżą miętą lub melisą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przyrządzi sałatkę z kurczakiem,...
Doskonale smakują ze szklanką zimnego mleka!
Przystawka lub składnik sałatek...
Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...