Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karkówka z kociołka

Opis przygotowania

Karkówkę pokroić w grube plastry. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym.

Do przecieru dodać powidła, przecisnąć czosnek i przyprawić papryką. Dobrze wymieszać i nałożyć na mięso z jednej strony.

Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry, paprykę wyczyścić i pokroić na kawałki. Kociołek wysmarować smalcem. Wyłożyć plastrami boczku i liśćmi kapusty. W środku umieścić plaster karkówki (na sztorc). Obok dać warzywa i w ten sposób wypełnić całe naczynie. Kociołek zamknąć, zakręcić i wstawić do ogniska.

Dusić przez co najmniej 2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Klops z papryką

Świetny na ciepło oraz jako wędlina...

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Wróć do listy przepisów