/ Przepisy / Rosół na kaczce

Opis przygotowania

Upieczone resztki z kaczki przełożyć do garnka z wodą. Dodać warzywa i przyprawy. Przykryć i na małym ogniu gotować przez 2 godziny.

Podawać z makaronem, ugotowaną marchewką i posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 398
Ewa gotuje - odc. nr 398

Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakujące owocowe śniadanie – upiecze...

 

Podobne przepisy

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Wróć do listy przepisów