Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Miska na śniadanie

Opis przygotowania

Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Wystudzić.

Orzechy uprażyć w piekarniku (7-8 minut, 200 st. C), przełożyć do ściereczki i ocierając pozbawić skórki. Gdy wystygną, posiekać.

Śliwki zalać wodą i gotować, aż zmiękną.

Liście jarmużu zblanszować we wrzątku, zahartować w wodzie z lodem.

Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, miodem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Kaszę nałożyć do miski. Na kaszy ułożyć śliwki, jarmuż i pokrojony w kostkę ser kozi. Polać dressingiem i posypać orzechami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 388
Ewa gotuje - odc. nr 388

Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...

 

Podobne przepisy

Miska szczęścia z ryżem

W wersji wegańskiej;-)

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Sałatka z zielonych pomidorów

Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Wróć do listy przepisów