W garnku o grubym dnie roztopić masło. Gdy zacznie skwierczeć, wrzucić pokrojone w piórka cebule. Podsmażyć. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę. Wlać wino. Odparować. Zalać gorącym rosołem. Tuż przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć do miseczek. Udekorować świeżym tymiankiem. Serwować z grzankami – rumiane pieczywo posypać startym serem i przypalić palnikiem gazowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa ugotuje zupę cebulową, lecz tym razem na...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Do zrobienia w kilkanaście minut!
Z warzywami z rusztu!