Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kulki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko i mąkę. Wymieszać. Ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w głębokim tłuszczu. Ułożyć na blasze z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Podgrzać przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 387
Ewa gotuje - odc. nr 387

W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...

 

Podobne przepisy

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Warzywa z grilla na rukoli

Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Wróć do listy przepisów