Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Barszcz czerwony na kwaśnicy

Opis przygotowania

Warzywa obrać, wrzucić do garnka (za wyjątkiem buraków), zalać wodą, przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić, przykryć i gotować prawie do miękkości.

Dodać drobno pokrojone buraki i przez 20 minut gotować pod przykryciem. Po tym czasie odcedzić i zakwasić wodą, w której gotowała się kiszona kapusta. Dorzucić pokrojony czosnek. Przed podaniem przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.

Serwować z fasolą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Jarzynówka

W stylu włoskiej minestrone...

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Wróć do listy przepisów