
Roszponkę ułożyć na dwóch płaskich talerzach, dodać przekrojone na pół winogrona i pokruszone orzechy.
Na patelni rozpuścić miód, wlać ocet jabłkowy i oliwę. Dodać igiełki rozmarynu. Figi pokroić na ćwiartki i włożyć do syropu. Dusić do miękkości.
Ser przekroić wzdłuż na dwa krążki, położyć na rozgrzanej patelni grillowej – skórką do dołu. Zapiekać, aż zacznie się topić. Umieścić na roszponce. Dookoła ułożyć figi i polać powstałym syropem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi niewielką, rodzinną winnicę Szawapier w...
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...