Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Migdałowe brownie z czerwoną fasolą

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć. Następnego dnia przelać przez sito, wypłukać, przełożyć do garnka i zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować do miękkości.

Migdały rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika na 8 minut (200 st. C).

Daktyle zmiksować z tabliczką czekolady i płatkami owsianymi. Przesypać do miski.

Gorące migdały przełożyć do robota i zmiksować na masło. Wsypać wcześniej rozdrobnione składniki. Posłodzić cukrem kokosowym, uperfumować ekstraktem waniliowym. Dorzucić fasolę wraz z wodą. Wsypać kakao. Wlać roztopiony, lecz nie gorący, olej kokosowy. Dodać proszek do pieczenia i zmiksować. Dorzucić pokrojoną tabliczkę czekolady. Wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia.

Piec przez 18 minut w temp. 180 st. C. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić brownie w środku na 10 minut.

Ciasto w środku będzie wilgotne, więc najlepiej kroić je zwilżonym nożem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 370
Ewa gotuje - odc. nr 370

Jesień to cudna pora roku! Jesienią, zwłaszcza tą polską złotą, warto spędzać...

 

Podobne przepisy

Hiszpan w szkle

Bita śmietana, truskawki i bezy...

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazurą;-)

Placek cappuccino

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...

Cytrynowa babka z mascarpone

Z wianuszkiem owoców;-)

Wróć do listy przepisów