
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, zrolować dwustronnie - tak, by dwa wałki ciasta spotkały się dokładnie na środku.
Ponownie posmarować jajkiem i pokroić na kawałki o długości mniej więcej 1 cm. Ułożyć na posmarowanej masłem blasze. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut.
Podawać z sorbetem truskawkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Otulony palisadą z biszkoptów;-)
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...