Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa na winie

Opis przygotowania

Bulion zagotować, dodać wino i gałkę muszkatołową. Śmietankę wymieszać z żółtkami. Wlać do garnka. Podgrzać, ale uważać, by nie zawrzało. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Krem paryski

Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!

Kapuśniak na żeberkach wędzonych

Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Wróć do listy przepisów