Mięso pokroić na zgrabne paski. Przyprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi. Owinąć szynką szwarcwaldzką i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Przykryć, po czym wstawić do piekarnika, rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez 25-30 minut.
Do miksera wrzucić orzechy nerkowca, uprażone płatki migdałowe i czosnek. Zmiksować. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić starty parmezan i listki bazylii. Wszystko zmiksować, stopniowo dolewając oliwę.
Na rozgrzaną patelnię wlać śmietanę. Dorzucić pesto i ugotowany, zielony groszek. Wymieszać i podgrzać. Dorzucić makaron ugotowany al dente. Wymieszać i przełożyć na paterę lub duży talerz. Na makaronie z sosem ułożyć upieczone kawałki indyka w szynce szwarcwaldzkiej. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku „Ewa gotuje” będzie na odwrót, niż zazwyczaj...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...
Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)