Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić 7-10 minut, aż owoce zmiękną, ale się nie rozpadną. Dodać imbir, wystudzić. Przełożyć do formy żaroodpornej.
Jogurt wymieszać z cukrem pudrem i aromatem migdałowym, nałożyć na owoce, posypać brązowym cukrem, wstawić do piekarnika z grillem na 4-5 minut - zapiekać, aż cukier utworzy chrupiącą skórkę.
Podawać schłodzone.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tematem tego odcinka będzie dieta fitness. A co może być bardziej fitness,...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...
Na stolnicę przesiać mąkę tortową, dosypać krupczatkę...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...