
Kiełbasę pokroić w plasterki. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zezłoci, dodać rozmrożone grzyby. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę.
Przełożyć do garnka. Wlać wywar z wędzonki, przyprawić majerankiem. Dodać zakwas – tylko klarowny płyn, bez osadu. Zagotować. Można przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z jajkami przepiórczymi, chrzanem i kwaśną śmietaną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek Wielkanocny. Ewa zacznie od zrobienia domowego majonezu –...
Chłodnik na kwasie chlebowym...
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, zalać zimną wodą, dorzucić włoszczyznę...
Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...
Aromatyczny krem;-)