/ Przepisy / Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Opis przygotowania

Suszone pomidory przełożyć do miksera (wraz z oliwą). Dorzucić czosnek i kawałek ostrej papryczki, wlać ocet balsamiczny, posolić i zmiksować.

Chleb pokroić. Wszystkie kromki posmarować pastą z suszonych pomidorów. Na połowę nałożyć rukolę, plasterki wędzonego tofu i kapary. Przykryć kromkami bez dodatków i zapakować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 325
Ewa gotuje - odc. nr 325

Tym razem propozycja dla ludzi aktywnych, którzy lubią górskie wędrówki...

 

Podobne przepisy

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Sałatka z czerwonej fasoli

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki...

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Wróć do listy przepisów