Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kompot z rabarbaru

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, posłodzić, przykryć i ugotować do miękkości. Wystudzić.

W upalne dni podawać z kostkami lodu i świeżą miętą, ew. z plasterkiem cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Bulgur z warzywami

Kolorowa;-)

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Wróć do listy przepisów