/ Przepisy / Brownie bezglutenowe

Opis przygotowania

Z awokado wyjąć pestkę, miąższ wydrążyć i przełożyć do miski. Dodać banana i zmiksować.

Wybić jajka i ponownie zmiksować. Dodać mąkę kokosową, kakao i sodę. Wlać syrop z agawy. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Posolić i jeszcze raz zmiksować.

Przełożyć do żaroodpornej foremki (20 cm x 20 cm). Wyrównać i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 25 minut.

Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą oraz pistacjami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 318
Ewa gotuje - odc. nr 318

Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...

 

Podobne przepisy

Rolada kokosowa

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...

Pucharek z awokado

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...

Ciasteczka owsiane z żurawiną

Masło zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i jajkiem. Połączyć z mąką ...

Kisiel jagodowy

Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...

Wróć do listy przepisów