Ser dwukrotni przepuścić przez maszynkę. Wybić jajka. Dodać ksylitol, kartoflankę oraz jogurt. Uperfumować skórką otartą z cytryny oraz miąższem z laski wanilii. Wycisnąć sok z cytryny. Zmiksować. Przełożyć do tortownicy – wyłożonej papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem (średnica 24-25 cm). Wcisnąć całe truskawki.
Piec przez 15 minut w temp. 175 st. C. Po tym czasie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec przez 1 godzinę.
Z cytryny wycisnąć sok. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Dodać ksylitol oraz ricottę. Wymieszać. Polewą pokryć wierzch sernika. Wstawić do lodówki.
Truskawki pokroić w ósemki. Przełożyć do miski. Dodać miętę. Ułożyć na środku schłodzonego sernika.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedziła Gościniec Banica - gospodarstwo agroturystyczne...
Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną (powinna być w temperaturze pokojowej). Odstawi ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połów ...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...