Na patelni rozgrzać łyżkę smalcu. Wrzucić i usmażyć posiekane cebule. Gdy zaczną się złocić, przełożyć do miski.
Na tej samej patelni mocno rozgrzać drugą łyżkę smalcu i usmażyć umyte, oczyszczone wątróbki. Przełożyć na deskę, odstawić na chwilę, po czym drobno pokroić.
Do cebuli dodać posiekane jajka oraz wątróbkę. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Dobrze wymieszać. Miskę przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Z kawioru ulepić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Podawać z macą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny program rozpocznie się na krakowskim Kazimierzu, który przed laty...
Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać mąkę, dolać ml ...
W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą ...
Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...