Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śliwki w boczku

Opis przygotowania

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek włożyć ser kozi. Owinąć dużym plastrem boczku. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropionym wcześniej oliwą. Piec w temp. 180 st. C tak długo, aż boczek się zezłoci.

Podawać w towarzystwie rukoli i pomidorków koktajlowych.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 282
Ewa gotuje - odc. nr 282

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śliwkowy. Zacznie od przystawki –...

 

Podobne przepisy

Selerowe chipsy

Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...

Tatar z łososia

Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Zimne nóżki

Galareta wieprzowa;-)

Wróć do listy przepisów