
Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć tak długo, aż się skarmelizuje (powinna lekko zbrązowieć).
Wlać wino i brandy. Wymieszać i gotować przez chwilę, by alkohol zaczął parować.
Zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem, wrzucić listki tymianku, wymieszać, przykryć i gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut.
Podawać w miseczkach z grzanką (zapieczoną z serem żółtym, np. gruyère). Udekorować gałązkami tymianku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielu uważa, iż kuchnia francuska jest najlepsza na świecie. I dałoby się...
Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...
Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...