
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. Wymieszać i rozłożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Po wystudzeniu pokruszyć.
Kiwi obrać i pokroić w kostkę. Truskawki pokroić w słupki, winogrona przekroić na pół. Wrzucić do miski. Dodać trochę borówek i wymieszać. Nałożyć do wafelków. Udekorować jogurtem (warto użyć syfonu) lub bitą śmietaną oraz croquantem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatni przed wakacjami program zacznie się trochę nietypowo – w...
Na herbatnikach o smaku kakao...
Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Włoska klasyka!