Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Torcik z malinami

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder i utrzeć. Gdy zbielej±, zmiksować z miękkim masłem. Dodać m±kę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać. Przełożyć do dwóch tortownic (¶rednica 25 cm, natłuszczone m±k± i wysypane bułk± tart±). Równo rozprowadzić.

Białka ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Wyłożyć na ciasto w tortownicach. Posypać płatkami migdałów. Piec przez 35-40 minut w temp. 170 st. C.

Galaretki rozpu¶cić w szklance wrz±tku. Wsypać mrożone maliny. Wymieszać i odstawić.

Po upieczeniu ciasto wystudzić. Jedno zostawić w tortownicy, drugie wyj±ć. Na placek w foremce nałożyć tężej±c± galaretkę z malinami. Przykryć drugim ciastem. Lekko docisn±ć i wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 274
Ewa gotuje - odc. nr 274

W kolejnym odcinku Ewa sięgnie po jarmuż – warzywo, które wróciło...

 

Podobne przepisy

Churros

Latynoski chrust z ciasta ptysiowego!

Krem brulee

Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać mi±ższ, wszystko wrzucić do ¶mietany. Zagot ...

Babka cud

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...

Gruszki w białym winie

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...

Wróć do listy przepisów