Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Torcik z malinami

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder i utrzeć. Gdy zbielej±, zmiksować z miękkim masłem. Dodać m±kę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać. Przełożyć do dwóch tortownic (¶rednica 25 cm, natłuszczone m±k± i wysypane bułk± tart±). Równo rozprowadzić.

Białka ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Wyłożyć na ciasto w tortownicach. Posypać płatkami migdałów. Piec przez 35-40 minut w temp. 170 st. C.

Galaretki rozpu¶cić w szklance wrz±tku. Wsypać mrożone maliny. Wymieszać i odstawić.

Po upieczeniu ciasto wystudzić. Jedno zostawić w tortownicy, drugie wyj±ć. Na placek w foremce nałożyć tężej±c± galaretkę z malinami. Przykryć drugim ciastem. Lekko docisn±ć i wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 274
Ewa gotuje - odc. nr 274

W kolejnym odcinku Ewa sięgnie po jarmuż – warzywo, które wróciło...

 

Podobne przepisy

Rolada z marchewk±

Ciasto z zaskakuj±cym farszem...

Jabłecznik

M±kę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (cało¶ć powinna przypominać bułkę tart± ...

Keks

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, sól i skórkę z cytryny. M±kę ...

Pucharki z galaretk± i bezami

A zamiast bitej ¶mietany jogurt naturalny!

Wróć do listy przepisów