/ Przepisy / Torcik z malinami

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder i utrzeć. Gdy zbieleją, zmiksować z miękkim masłem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wymieszać. Przełożyć do dwóch tortownic (średnica 25 cm, natłuszczone mąką i wysypane bułką tartą). Równo rozprowadzić.

Białka ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem. Wyłożyć na ciasto w tortownicach. Posypać płatkami migdałów. Piec przez 35-40 minut w temp. 170 st. C.

Galaretki rozpuścić w szklance wrzątku. Wsypać mrożone maliny. Wymieszać i odstawić.

Po upieczeniu ciasto wystudzić. Jedno zostawić w tortownicy, drugie wyjąć. Na placek w foremce nałożyć tężejącą galaretkę z malinami. Przykryć drugim ciastem. Lekko docisnąć i wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 274
Ewa gotuje - odc. nr 274

W kolejnym odcinku Ewa sięgnie po jarmuż – warzywo, które wróciło...

 

Podobne przepisy

Ananas w miodzie i winie

Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...

Tort czekoladowo-orzechowy

200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...

Rogaliki z marmoladą

Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną (powinna być w temperaturze pokojowej). Odstawi ...

Ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Fasolę namoczyć i ugotować w osolonym wrzątku (szczypta soli). Wsypać do miksera...

Wróć do listy przepisów