Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka wycinanki

Opis przygotowania

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Zagnie¶ć, rozwałkować na grubo¶ć 2-3 mm, wyci±ć ciasteczka, w połowie ciastek wyci±ć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.

Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfitur± lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinank±”.

Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 63
Ewa gotuje - odc. nr 63

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje co¶ specjalnie na rodzinne przyjęcie....

 

Podobne przepisy

Syrop miętowy

Baza do zrobienia lemoniady...

Placek tarty

M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...

Placek g±sienica

Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...

Brownie

Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)

Wróć do listy przepisów