
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Zagnie¶ć, rozwałkować na grubo¶ć 2-3 mm, wyci±ć ciasteczka, w połowie ciastek wyci±ć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfitur± lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinank±”.
Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje co¶ specjalnie na rodzinne przyjęcie....
Baza do zrobienia lemoniady...
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Ciasto czekoladowe i lody waniliowe;-)