Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka wycinanki

Opis przygotowania

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Zagnieść, rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć ciasteczka, w połowie ciastek wyciąć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.

Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfiturą lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinanką”.

Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 63
Ewa gotuje - odc. nr 63

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje coś specjalnie na rodzinne przyjęcie....

 

Podobne przepisy

Tarta z rabarbarem

Otulona bezą!

Domowa czekolada z bakaliami

Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!

Banany grillowane

Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdjąć z ruszt ...

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Wróć do listy przepisów