/ Przepisy / Pstrąg na sałacie

Opis przygotowania

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i filety z pomarańczy.

Filety z pstrąga naciąć na krzyż od strony skóry. Usmażyć z jednej strony na oleju. Pod koniec smażenia na patelnię wrzucić masło. Na kilka ostatnich sekund przewrócić rybę skórą do góry. Przełożyć na drugi talerz.

Na patelnię po smażeniu ryby wlać sok z pomarańczy i ocet winny. Wymieszać. Wrzucić kilka liści sałaty rzymskiej, podgrzewać aż zmieknie.

Sałatę rzymską wyłożyć na talerz z pozostałymi sałatami, pomidorkami oraz filetami z pomarańczy. Polać sosem z patelni. Na wierzchu położyć usmażonego pstrąga. Podawać od razu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 202
Ewa gotuje - odc. nr 202

Tym razem fascynacja lekką kuchnią śródziemnomorską! Ewa przyrządzi szybki...

 

Podobne przepisy

Przepiórki w boczku

Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...

Makaron gryczany z pomidorami

Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić makaron i ugotować al dente (4 minuty).Czo ...

Ryba sezamkowa

Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Wróć do listy przepisów