/ Przepisy / Pasta z bakłażana

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z pastą sezamową, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny i jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować miętą. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, ogórkiem itp.).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Ocet na wzmocnienie

Antybiotyk z domowej apteki!

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Cebula prażona

Warto zrobić ją w domu!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Wróć do listy przepisów