Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić solą i pieprzem z obu stron, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Przykryć i odstawić do lodówki, by filety lekko się zamarynowały.
Następnie każdy kawałek ryby ułożyć na folii aluminiowej. Na filecie rozłożyć pokrojoną w paski paprykę, krążki cebuli, przekrojone na pół pomidorki i listki bazylii. Zrobić sakiewki i upiec na grillu.
Podawać z podpieczonymi plackami tortilli.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...
Ryba w warzywnym sosie!
Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...
Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)
Wigilijna ryba nieco inaczej...