/ Przepisy / Grzybowa z koniakiem

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić szczoteczką i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i przesmażyć na maśle.

Podlać koniakiem, odparować. Następnie zalać ciepłym wywarem. Wszystko razem zagotować pod przykryciem.

Zabielić śmietaną, zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować natką pietruszki. Podawać z grzankami (całe kromki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 195
Ewa gotuje - odc. nr 195

Tym razem Ewa ugotuje doskonałą zupę doprawioną … koniakiem! Pieczeń...

 

Podobne przepisy

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Wróć do listy przepisów