Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Torcik z jagodami

Opis przygotowania

W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę ubić, podczas ubijania dodać tężejącą galaretkę.

Dużą tortownicę wyłożyć połamanymi długimi biszkoptami, na to nałożyć dowolne owoce sezonowe (pokrojone) lub rozsypać owoce drobne, np. borówki amerykańskie. Masę śmietanowo-galaretkową wylać na owoce. Schłodzić w lodówce.

Ostatnią, trzecią galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki wody. Na zastygnięte ciasto nałożyć warstwę dowolnych owoców i zalać tężejąca galaretką.

Można podawać z rozetką bitej śmietany.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 135
Ewa gotuje - odc. nr 135

Tym razem Ewa Wachowicz proponuje paprykę nadziewaną serem feta oraz pstrąga...

 

Podobne przepisy

Sorbet truskawkowy z bąbelkami

Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...

Szaszłyki owocowe

Dla wegan - na ruszcie;-)

Gruszki z serem kozim

Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...

Parfait kawowo-waniliowy

Domowe lody z sosem czekoladowym!

Wróć do listy przepisów