
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (mikserem). Rozłożyć do foremek natłuszczonych oliwą i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia (piekarnik, 25-30 st. C).
Do nakładania używać łyżki zamoczonej w wodzie. Po wyrośnięciu bułeczki posmarować wodą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 st. C na 20-25 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem gośćmi Ewy Wachowicz będą: Maja Konarska i jej brat, Mieszko....
W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą ...
Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...