
Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem, dodać kefir, stopniowo mąkę i sodę. Wymieszać na gładką masę. Ciasto nakładać porcjami na rozgrzaną patelnię z olejem - chochelką. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Racuchy można też przygotować z jabłkami i bananem - owoce wystarczy drobno pokroić, wrzucić do ciasta, wymieszać i usmażyć.
Udekorować cukrem pudrem. Podawać z musem jabłkowym. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Wrzucić do miksera, dodać sok z cytryny i cukier brązowy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień, nowy sezon z Ewą. Tym razem dowiemy się, jak zrobić pyszne pierwsze...
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Znakomity dodatek do wędlin!
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawioną skó ...